Veliki zmagovalci so Prelude

Objavljeno dne: 15. 05. ob 11:32

V petek se je z velikim koncertom na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču zaključil prvi vseslovenski natečaj iskanja novih, mladih slovenskih rock zvezd Volkswagen Rocks. Žirijo, ki so jo sestavljali člani priznanih rock skupin, in številne obiskovalce so prepričali Prelude. Zmagovalci se bodo poleti odpravili na turnejo z legendarno skupino Šank Rock, v studiu bodo posneli 2 pesmi in posneli videospot.

Včeraj se je z velikim koncertom, ki je zatresel ljubljansko Gospodarsko razstavišče, zaključil prvi Volkswagen Rocks. Strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Matjaž Jelen, Cveto Polak (Šank Rock), Tomi Meglič (Siddharta) in Marko Škriba, Danilo Ferjančič (Volkswagen Slovenija), in glasno občinstvo, ki je prišlo spodbujati vseh 10 nastopajočih finalistov, je na koncu bogatega rokerskega večera najbolj navdušila skupina Prelude. Zmagovalci so nagrado prevzeli od Matjaža Jelena, ki je ob tej priliki povedal: »Na prvem natečaju Volkswagen Rocks se je na desetih regijskih koncertih predstavilo 65 odličnih skupin in posameznikov, ki so s svojimi inovativnimi avtorskimi deli dokazali, da so skrbi za prihodnost slovenskega rocka povsem odveč. Veseli smo, da so v sklopu projekta moči združili tudi vsi sodelujoči člani strokovnih žirij, ki so s svojimi glasovi in mnenji dodali strokoven pečat projektu Volkswagen Rocks. Hvala obiskovalcem, hvala vsem sodelujočim in čestitke zmagovalcem Prelude«.

Zmagovalci bodo kot predskupina ogrevali občinstvo na vseslovenski turneji legendarne skupine Šank Rock. »Šank Rocki letos praznujemo poseben jubilej, 35-letnico obstoja, in praznovali bomo v stilu. Poleti se odpravljamo na veliko turnejo, z nami bodo tudi Prelude, ki bodo gotovo zažigali. Po vsem slišanem in doživetem sem v to prepričan,« je po velikem koncertu povedal Matjaž Jelen, glavni pevec skupine Šank Rock.

Na prvi natečaj Volkswagen Rocks se prijavilo 125 slovenskih bendov in posameznikov, strogi žiriji uveljavljenih slovenskih rock zvezdnikov pa se je na desetih regijskih koncertih predstavilo 65 bendov. O usodi 10 finalistov, ki so se včeraj predstavili na velikem odru zaključnega koncerta, je prek spletnega glasovanja odločalo 14.000 ljudi, ki so skupno oddali prek 36.000 glasov.